Nőiesség/férfiasság

Tanmese gyakorlattal
A belső fókusz egy szempontja, hogy milyennek látjuk önmagunkat a nemiség jegyeiben. (Abszolút politikamentesen!)
– Számodra mit jelent a nőiesség/férfiasság?
– Te hogyan éled meg a benned rejlő nőies/férfias tulajdonságaidat?
– Mik azok a dolgok, melyektől igazán nőiesnek/férfiasnak érzed magad? (Külső megjelenés, ruházat, kiegészítők, viselkedés, érzelmek, cselekvések stb)
– Ha egy 1-10 skálán értékelnéd, mennyire érzed magad jól, komfortosan így, ahogy most vagy, mennyit mondanál?
– És mennyinél szeretnél lenni?
– Mit fog ez jelenteni, milyen dolgokat fogsz tudni ennél az értéknél megfigyelni önmagadon?
– Hogyan, mit tudsz tenni annak érdekében, hogy elérd/megőrizd a vágyott értéket?
– Mit gondolsz a nőies/férfias ideálokról?
– Mit gondolsz arról a nézőpontról, hogy a nőiesség/férfiasság belülről fakad?
– Szükséges-e a nőiesség/férfiasság kifejeződéséhez valamilyen külsőség? (Testalkat, frizura, smink, ruházat, kiegészítők stb.)
Amikor ezekre a kérdésekre hagysz időt magadnak, hogy átgondold, és őszinte választ adj, akkor tudatosul benned, hogy önmagaddal milyen viszonyban is vagy, mennyire tudsz elfogadó lenni önmagaddal, hol tartasz az önértékelésedben, hová helyezed magad a világban, társadalomban. Fontosnak tartom, hogy tisztában legyünk önmagunkkal. Ismerjük önmagunkat. Csak így tudunk fejlődni. 🥰
Meglepő válaszok tudnak születni. 😉 Az ember általában gondol, hisz magáról, vagy általában a nőiességről/férfiasságról valamit. Aztán amikor igazán mélyen magunkban keressük a válaszokat a feltett kérdésekre, akkor gyakran meglepődünk, mert azok a válaszok, ott bennünk, nem biztos, hogy azonosak a hiedelmeinkkel.
Mesélek egy példát. Az egyik ügyfelem azzal keresett meg, hogy önértékelési nehézségei vannak. Minden rosszat elmondott magáról. Kiderült, hogy az anyukája folyton cikizte őt kicsi kora óta, a suliban is csúfolták (hogyne, hiszen azonnal áldozatszerepben illeszkedett a közösségébe). Gyakorlatilag azokat a mondatokat, amiket hallott, szépen beépítette, és alkalmazta önmagára is. Alaposan körüljártuk a nőiesség/férfiasság témakörét. Gyakorlatokkal és “millió” kérdéssel minden területet feltártunk, és felismerte, hogy ő bizony teljesen elégedett önmagával. A saját belső értékeinek megfelel. És rádöbbent, hogy mások elvárásainak nem is akar megfelelni, mert azok neki egyszerűen nem tetszenek.
Ehhez a felsimeréshez elég volt 6×1 óra igazán őszinte beszélgetés. Óriási előrelépés volt ez neki. Közel 40 évig nem tudott önmaga lenni, boldog lenni, felszabadult lenni. 6 óra (2,5 hónap alatt) tökéletesen megváltoztatta az életét!
Te mit adnál azért, hogy végre boldog lehess?
Meglehet, hogy elég lenne néhány óra őszinteség önmagadhoz? A legmélyebben ott nyugvó válaszaid megtalálása.💗
Ha szeretnéd, segítek egy folyamatban Neked is! Keress bátran!
Márti
70/731-0337
coachmarti.ev@gmail.com