Ez csak a jéghegy csúcsa!

Időről időre hajlamos az ember megfeledkezni arról, hogy egészben lássa a dolgokat, ne csak a felszínt szemlélje. Az, akit sikeresnek látunk, és talán irigylünk, nem csupán a sikereket tudhatja magáénak, hanem sok egyéb, gyakran kellemetlen velejáróját is megélte, mire a sikerig eljutott. Ahogy mások szemében a mi sikereink mögött is éppúgy ott van minden más, ami meghatározta utunkat.

Éppen ezért 2 gondolat fogalmazódott meg bennem ezzel kapcsolatban.

1. Ne mások sikereit figyeljük, mert a mögöttes dolgokra úgyis rálátásunk, így irreális elvárásaink lehetnek önmagunkkal szemben.


2. Olykor álljunk meg egy picit, és nézzük meg, honnan indultunk, és most hol tartunk! Milyen helyzeteken vagyunk már túl, amik oda vezettek, ahol vagyunk éppen. Lehet, hogy épp egy felszín alatti nehézség aktuális az életünkben, de ha tudjuk, mi a célunk, azt is látni fogjuk, hogy a sikerhez ez is hozzátesz később. Ez is a részünk. És ezzel együtt is képesek lehetünk a felszín fölé emelkedni, sikert építeni. Csak tenni kel la dolgunkat, és menni tovább! Átgondoltan, megerősödve. 💖