Számodra mit jelent a “boldogság”?

Állj meg egy picit, és néhány percig gondolkozz el rajta: számodra mit jelent boldognak lenni?

Konkrétan!

– Mivel telik egy napod, amikor boldog vagy?
– Milyen érzelmek vannak, lehetnek jelen a lelkedben, amikor azt mondod, boldog vagy?
– Kik vannak jelen az életedben, amikor boldognak érzed magad?
– Kik nincsenek?
– Milyen eszközök állnak rendelkezésedre, mik szükségesek a boldogságodhoz?
– Mikor érezted utoljára, hogy boldog vagy?
– Egyáltalán ki tudod jelenteni, ha boldog vagy? Meg tudod fogalmazni? Fel tudod vállalni önmagad és a környezeted előtt?

Én márkanevemnek a BoldogságFókusz nevet választottam. Több oka is volt, hogy ez a név lett a nyerő számomra. Elsősorban az, hogy összeállítottam magamnak, mi tesz boldoggá, milyen helyzetben tudom ezt érezni, kimondani. Képzeljétek, rájöttem, hogy akkor is képes vagyok érezni, és kimondani, sőt felvállalni is, hogy boldog vagyok, amikor nem minden úgy alakul, ahogy elképzeltem. Amikor nem minden tökéletes. De nyilván törekszem a megoldásokra. És ezt igyekszem fókuszban, azaz szem előtt tartani, erre koncentrálok már jó ideje.
És arra is rájöttem, hogy engem ez is boldoggá tesz, ha lehetőséget látok arra, hogy a boldogságomat tartsam szem előtt. Itt van máris a coaching, a pozitív pszichológia, a megoldásra fókuszálás, a másoknak való segítés. Boldoggá tesz, hogy úgy döntöttem, ez lesz a mindennapjaim fő része, ezzel akarok foglalkozni fő tevékenységként, mert boldoggá tesz a feladat is, ami ezzel együtt jár. Leírtam, hogyan képzelem el egy napomat, egy hetemet, egy hónapomat, egy évemet. Egészen konkrét megfogalmazásban. Pontosan meghatározható tevékenységekkel, ügyfélszámmal, időbeosztással, mindennel. Aztán coaching módszertan szerint célt tűztem ki, irányba állítottam magam a cél felé, és minden lépését élvezem az útnak, amin elindultam. Kértem, mi több, elfogadtam a segítségeket. Olyanoktól, akiket ismerek, és olyanoktól is, akiket addig nem ismertem. Ez sem könnyű ám. (Ez majd egy másik téma lesz: a segítség elfogadása.) Akkor is boldognak éreztem magam, amikor nehéz időszakok jöttek. Nem volt könnyű – az út eleje főleg. De megérte küzdeni, nap mint nap tenni érte eddig is, és hiszem, hogy ezután is. 💝

Ti mikor érzitek, hogy boldogok vagytok?

Ha van olyan élethelyzet, amiben segíthetek, hogy te is a boldogságodra fókuszálj, szólj bátran!
Válassz egy vagy több lehetőséget, amivel segítségedre lehetek:
– iratkozz fel hírlevelemre
– jelentkezz személyes konzultációra vagy folyamatra
– foglalj időpontot csoportos konzultációim egyikére
Minden részletet megtalálsz itt:
www.boldogsagfokusz.hu